چهار قدم ساده

چهار قدم ساده برای انتخاب یک یوپی‌اس مناسب در مصارف تکفاز

شاید بتوان با اطمینان گفت که در صورتی که پاسخ 4 سوال زیر مشخص شود بیش از 80 درصد مسیر انتخاب یوپی‌اس مناسب پیموده شده است و شاید پس از آن صرفا باید بعضی از جزئیات را مد نظر قرار داد و یا از نظر هزینه تمام شده بین مدل‌های انتخاب شده تصمیم گیری کرد:

  • چه تکنولوژی از یوپی‌اس مورد نیاز است؟
o آنلاین o لاین اینتراکتیو
  • یوپی‌اس انتخاب شده چه توانی داشته باشد؟
  • چه تعداد باتری و با چه ظرفیتی برای تامین زمان برق دهی مورد نیاز است؟
  • آیا ملاحظاتی دیگر نیز وجود دارد؟
oیوپی‌اس بصورت رک مونت باشد oیوپی‌اس بصورت ایستاده باشد
oیوپی‌اس قابلیت موازی شدن داشته باشد oیوپی‌اس باتری داخل باشد
   

توضیحات زیر برای کمک در پاسخ دادن به سوالات فوق تهیه شده اند.

الف) چه تکنولوژی از یوپی‌اس مورد نیاز است؟

بطور کلی می‌توان کلیه یوپی‌اس‌های موجود را در دو نوع یا تکنولوژی خلاصه نمود: آنلاین یا لاین اینتراکتیو. جالب است بدانید عمده تفاوت عملکرد این یوپی‌اس‌ها در حالتی است که برق شهر وجود دارد و عموما عملکردی مشابه در زمان بی ‌برقی و استفاده از باتری دارند. جهت آشنایی بیشتر با تفاوت تکنولوژی‌های متداول در ساخت یوپی‌اس می توانید به بخش “مقایسه یوپی‌اس‌های آنلاین و لاین اینتراکتیو” این جزوه مراجعه فرمایید. شاید مهمترین برتری یوپی‌اس‌های لاین‌اینتراکتیو قیمت مناسب‌تر آنها و برتری یوپی‌اس‌های آنلاین را کیفیت و حفاظت موثرتر آنها در برابر اختلالات مرسوم برق شهر دانست. اما جدول زیر بصورت کاملا خلاصه به مرور ویژگی‌های این دو توپولوژی می‌پردازد.

ویژگی‌های یوپی‌اس‌های لاین اینتراکتیو ویژگی‌های یوپی‌اس‌های آنلاین
یوپی‌اس‌های عموما ارزان قیمت‌تری نسبت به یوپی‌اس‌های آنلاین هستند. حدودا بین 30 تا 60 درصد ارزان‌تر از مدل‌های مشابه خود بصورت آنلاین هستند. نسبت به مدل‌های لاین اینتراکتیو، گران‌تر هستند اما می‌توانند مصرف کننده را برابر بخش وسیع‌تری از اختلالات رایج حفاظت کنند.
در صورت وجود برق شهر، خروجی یوپی‌اس مستقیما از برق شهر تامین می‌شود با این تفاوت که یک ترانس افزاینده یا کاهنده وظیفه تنظیم دامنه ولتاژ خروجی اغلب در بازه‌ی 10%±220 ولت را دارد. در صورت وجود برق شهر، ابتدا برق شهر بطور کامل یکسو شده و مجددا باز تولید می‌شود. دقت ولتاژ خروجی بسیار بهتر از یوپی‌اس‌های لاین اینتراکتیو و عموما در بازه 1%±220 ولت است.
در حالت باتری این یوپی‌اس تقریبا مشابه یوپی‌اس آنلاین کار می‌کند. در حالت باتری (نبود برق شهر) تقریبا مشابه یوپی‌اس‌های لاین اینتراکتیو است.
در لحظه‌ی رفتن برق، خروجی به مدت 4 تا 15 میلی ثانیه بی‌برق خواهد بود و پس از آن یوپی‌اس انرژی خود را از باتری تامین خواهد نمود. در هنگام سوییچ به حالتی که می‌بایست از باتری انرژی تامین شود، خروجی بدون حتی یک لحظه بی برقی فعال خواهد بود. اصطلاحا سوییچ به حالت باتری در صفر میلی ثانیه صورت می‌گیرد.
این مدل برای کاربری‌های غیر حساس و مواردی که مصرف کننده‌های معمول همانند کامپیوتر‌های شخصی، دوربین، اکسس کنترل‌ها، درب‌های برقی، و عموم تجهیزاتی است که می‌توان آنها را بدون ups نیز به برق شهر متصل نمود و حساسیت بالایی نسبت به دقت ولتاژ ورودی خود ندارند، استفاده کرد. به کمک این یوپی‌اس با اطمینان کامل می‌توانیم در حالت بی برقی نیز به کار ادامه دهیم. عموما برای کاربری‌های حساس و تجهیزات گران قیمت همچون: اکثر سرورها، سوییچها، تجهیزات پزشکی، تجهیزات اندازه گیری و کاربرد‌هایی که نسبت به تغییرات ولتاژ برق شهر بیشتر حساس هستند، توصیه می‌شود. ویژگی اصلی این مدل، حفاظت بار از مشکلاتی است که در حالت وجود برق شهر با آنها مواجه هستیم همچون تغییرات لحظه‌ای دامنه ولتاژ یا فرکانس.
یوپی‌اس لاین اینتراکتیو مصرف کننده را در برابر اختلالات زیر حفاظت می‌کند:

–         قطع برق

–         افزایش یا کاهش طولانی مدت دامنه ولتاژ برق شهر

–         افزایش ولتاژ‌های با دامنه بالا مثل رعد و برق (البته بسته به کیفیت ساخت دستگاه دارد)

یوپی‌اس آنلاین مصرف کننده را در برابر اختلالات زیر حفاظت می‌کند:

–         قطع برق

–         افزایش یا کاهش طولانی مدت دامنه ولتاژ برق شهر

–         افزایش ولتاژ با دامنه‌ی بالا مثل رعد و برق

–         افزایش یا کاهش کوتاه مدت و سریع ولتاژ برق شهر

–         تغییرات فرکانس برق شهر

–         هارمونیکها و نویز‌های موجود در برق شهر

یوپی‌اس‌های لاین اینتراکتیو عموما در توان‌هایی بین 400VA تا 3000VA موجود هستند. یوپی‌اس های آنلاین اغلب از 1000VA تا چند صد کیلوولت آمپر ساخته می شوند و محدودیت توان لاین اینتراکتیوها را ندارند.
یوپی‌اس های لاین اینتراکتیو عموما تکفاز ورودی و تکفاز خروجی هستند. یوپی‌اس‌های آنلاین علاوه بر مدل‌های تکفازورودی – تکفاز خروجی در مدل‌های سه فاز ورودی – تکفاز خروجی و همچنین مدل‌های سه فاز ورودی – تکفاز خروجی نیز به راحتی ساخته می‌شوند.
تلفات کمتری به ویژه در حالت وجود برق شهر دارند. عموما راندمانشان بیشتر از 96 درصد در حالت برق شهر است. راندمانشان در حالت برق شهر عموما کمتر از 92 درصد است.
مدل‌های ارزانتری از این تکنولوژی نیز وجود دارد که به آنها مدل شبه سینوسی می‌گویند. در این مدل شکل موج ولتاژ در حالت باتری بجای یک شکل موج سینوسی، بصورت مربعی است. این مدلها عموما برای کامپیوتر‌های شخصی و یا کاربرد‌هایی استفاده می‌شوند که حساسیت بسیار اندکی به شکل موج ورودی دارند و در عوض بسیار مقرون به صرفه‌تر از مدل‌های سینوسی می‌باشند. عموما از آنجا که این یوپی‌اس‌های برای کاربری‌های حساس استفاده می‌شوند، شکل موج خروجی آنها کاملا سینوسی است.

برای آنکه مقایسه‌ی ملموس‌تری بین هزینه‌ی تامین یوپی‌اس با دو تکنولوژی فوق داشته باشیم یک مقایسه‌ی قیمتی انجام می‌دهیم. فرض کنید که یک یوپی‌اس با توان 1000VA و مدت زمان برقدهی 10 دقیقه (مدل باتری داخل) بخواهیم. شرکت مگامداوم تنوع محصولی بسیار بالایی در توان‌های پایین دارد که هرکدام ویژگی‌های مخصوص به خود دارند اما در این بین 4 محصول مختلف را انتخاب کرده ایم که مدل و قیمت مقایسه‌ای آنها در جدول زیر آمده است:

نام مدل تکنولوژی ساخت شکل موج ولتاژ خروجی شکل ظاهری توان [VA] قیمت (تومان)
Gaurdian-LCD Line Interactive شبه سینوسی ایستاده 1000 570,000
MegaLine Line Interactive سینوسی کامل ایستاده یا رک مونت 1000 1,150,000
Volta Online سینوسی کامل ایستاده 1000 1,295,000
Sinus-DSP Online سینوسی کامل ایستاده یا رک مونت 1000 1,771,000

 

ب) یوپی‌اس انتخاب شده چه توانی داشته باشد؟

توان یوپی‌اس انتخابی می‌بایست 20 تا 30 درصد بیشتر از مجموع توان بار‌های متصل به خروجی باشد. این حاشیه‌ی اطمینان به این جهت انتخاب می‌شود که از استهلاک نسبی یوپی‌اس کاسته شود زیرا هر چه بار قرار داده شده بر یوپی‌اس بیشتر باشد دمای عملکردی یوپی‌اس بالاتر رفته و به هر حال باعث کاهش طول عمر بعضی از قطعات خواهد شد. دلیل دیگر آن است که وجود این حاشیه باعث می‌شود اگر بر اثر توسعه‌‌های آتی و یا بروز شرایط پیش بینی نشده به تامین توان خروجی بیشتری نیاز باشد، یوپی‌اس بدون اشکال به کار خود ادامه دهد. لذا باید توان مصرفی هر بار را با توجه به کاتالوگ یا برچسب توان مصرفی آن که اغلب بروی بدنه‌ی دستگاه چسبانده می‌شود محاسبه نمود. شکل 1 دو نمونه از برچسب مشخصات فنی دستگاه‌ها را نشان می‌دهد.

 
شکل 1: برچسب مشخصات فنی و مصرف توان دو مصرف کننده

بهتر است جدولی شامل لیست ریز مصرف کنندگان متصل به یوپی‌اس تهیه شده و در آخر مجموع توان مصرفی آنها محاسبه شود. پس از مشخص شدن مجموع توان کل کافیست به عدد بدست آمده 20 تا 30 درصد اضافه کنیم تا توان یوپی‌اس مورد نیاز بدست آید. آنگاه از لیست یوپی‌اس‌های موجود، یوپی‌اسی با توان برابر یا نزدیکترین یوپی‌اس با توان بیشتر را انتخاب می‌کنیم.

گاهی امکان بازدید از تمام دستگاه‌ها وجود ندارد و یا زمان کافی نیست. لذا جدولی از بار‌های پر مصرف در مصارف IT در زیر لیست شده‌اند که می تواند در کاربری‌های معمول بسیار راه گشا باشد. لازم بذکر است که اعداد ذکر شده در این لیست همگی تقریبی بوده و الزاما ممکن است با مصرف کننده شما تطابق نداشته باشد اما در شرایط معمول اغلب با اکتفا به این اعداد و در نظر گرفتن حاشیه‌های اضافی می‌توان تقریب قابل قبولی از حجم مصرف توان مصرف کنندگان بدست آورد. این برآورد تجربی بوده و قطعا برای محاسبه دقیق می‌بایست به کاتالوگ و دیتاشیت برق مصرفی هر مصرف کننده مراجعه نمود. در صورتیکه اطلاع دقیقی از مدل تجهیزات ندارید می‌توانید از متوسط توان ذکر شده در هر سطر استفاده کنید. مثلا برای دستگاه‌های کپی – اسکن چندکاره 350 ولت آمپر در نظر بگیرید.

ردیف نام مصرف کننده توان تقریبی-تجربی

(ولت آمپر)

توضیحات
1 کامپیوتر‌های شخصی 200 تا 300  
2 سرورها 500  تا 750 توان مصرفی سرورها وابسته به نوع و کاربریشان بسیار متغییر است.
3 پرینتر‌های لیزری 250 تا 400 این توان برای پرینتر‌های رومیزی است و نه صنعتی یا بزرگ
4 پرینتر‌های جوهری 80 تا 200 بسته به سایز پرینتر
5 پرینتر‌های دات ماتریکس 120 تا 180 بسته به سایز پرینتر
6 دستگاه‌های کپی چندکاره 200 تا 600 بسته به سایز برای کاربری‌های معمول اداری و غیر صنعتی
7 فاکس 100 تا 200 بسته به مشخصات
8 اسکنر 60 تا 150 بسته به سایز
9 مانیتور‌هایLED 30 تا 60 بسته به سایز
10 مانیتور‌هایLCD 60 تا 100 بسته به سایز
11 مانیتور‌هایCRT 90 تا 170 بسته به سایز
12 سانترال تلفن 100 تا 200 برای سانترال‌های معمول اداری
13 تلویزیون 80 تا 200 با تکنولوژی LCD یا LED
14 سوییچها 100 تا 300 بسته به تعداد پورت
15 دوربین‌های دام (کوچک معمولی) 5 تا 10 دوربین‌های کوچکی در محیط‌های اداری وسرپوشیده استفاده می‌شوند
16 دوربین‌های دید در شب (IR) 7.5 تا 15 دوربین‌های که یک سری LED اغلب در کنار لنز دوربین دارند.
17 دوربین‌هایPTZ 15 تا 37 دوربین‌های موتور دار گردان اغلب در محیط باز نصب می‌شوند.
18 DVR دستگاه ضبط دوربین 60 تا 120 بسته به تعداد پورت و امکانات
19 کولر گازی با اینورتر 0.1 ظرفیت سرمایش مثال : مصرف تقریبی کولر 18000 در حدود 1800 ولت آمپر
20 کولر گازی بدون اینورتر 0.2 ظرفیت سرمایش مثال : مصرف تقریبی کولر 18000 در حدود 3600 ولت آمپر
21 روتر 20 تا 80 بسته به مشخصات دستگاه
22 هاب 40 تا 100 بسته به مشخصات
23 مودم 20 تا 50 بسته به مشخصات دستگاه

 

 

  • چه تعداد باتری و با چه ظرفیتی برای تامین زمان برق دهی مورد نیاز است؟

منبع تامین انرژی یوپی‌اس هنگامی که برق شهر وجود ندارد باتری‌ها هستند. باتری‌ها جزو تجهیزات مصرفی به شمار رفته و بدلیل ماهیتشان بعد از مدتی تعویض می‌گردند. جالب است بدانید هزینه‌ی مربوط به باتری در مقایسه با هزینه کل، کاملا قابل توجه بوده و حتی در بعضی از موارد بیش از قیمت یوپی‌اس خواهد شد! قبل از آشنایی با روش محاسبه باتری لازم است بعضی از اصطلاحات را به روشنی معنی شوند:

  • زمان برق‌دهی: مدت زمانی است که انتظار داریم در هنگام نبود برق، یوپی‌اس با استفاده از باتری‌ها، تامین توان کند. این زمان اغلب به دقیقه بیان می‌شود. زمان برق‌دهی می‌بایست کاملا بر اساس نیاز‌های واقعی و شرایط محیطی مشخص شود. هزینه باتری رابطه‌ی کاملا خطی با زمان برق‌دهی دارد هرچه این زمان را بیشتر فرض کنیم، قیمت باتری‌ها نیز افزایش می‌یابد. فرض کنید یوپی‌اس را برای محلی می‌خواهید که متوسط زمان بی برقی آن در سال کمتر از یک ساعت در هر بار بی برقی باشد. حال اگر زمان برق دهی برای این مورد را سه ساعت در نظر بگیریم سرمایه گذاری اشتباهی انجام داده‌ایم. زیرا هزینه‌ی باتری سه تا چهار برابر شرایطی خواهد شد که زمان برق دهی را فرضا 60 یا 75 دقیقه متناسب با متوسط زمان بی برقی محیط انتخاب کنیم. احتمال بسیار کمی وجود دارد که مجموعه سه ساعت بی برق باشد و ممکن است در چند سال حتی یکبار هم چنین اتفاقی نیافتد اما مصرف کننده هزینه‌ی آنرا پرداخت کرده است.
  • در صد بار: به نسبت توان باری که بر روی یوپی‌اس قرار دارد به توان نامی یوپی‌اس می‌گویند. فرض کنید که 600 ولت آمپر بار به یک یوپی‌اس 1000 ولت آمپری متصل است آنگاه درصد بار یوپی‌اس 60 درصد خواهد بود. درصد بار یکی از مهمترین نکاتی است که در هنگام محاسبه باتری می‌بایست مشخص باشد. چون هر چه درصد بار متصل به یوپی‌اس بیشتر باشد آنگاه به انرژی بیشتری از باتری‌ها نیاز دارد.

اغلب تعداد باتری‌های هر یوپی‌اس ثابت بوده و هر یوپی‌اس صرفا با ترکیب تعداد ثابتی از باتری‌ها (بصورت سری) کار خواهد کرد. فرضاً یوپی‌اس مدل SinusDSP 1KVA برای عملکرد خود نیاز به سه باتری 12 ولتی دارد و این ظرفیت باتری‌هاست که تعیین کننده زمان برق‌دهی خواهد بود. باتری در ظرفیت‌های مختلفی ساخته می‌شوند به عنوان مثال باتری‌های MegaMax شرکت مگامداوم در ظرفیت‌های7, 9, 18, 26, 40, 65, 100AH  ساخته شده‌اند. ولتاژ تمام این باتری‌ها 12 ولتی است برای زمان برق‌دهی‌‌های کم از باتری با ظرفیت پایین و برای زمان برق‌دهی ‌های بالا از باتری‌هایی با ظرفیت بیشتر استفاده می‌شود.

زمان برق‌دهی 10 الی 20 دقیقه برای بسیاری از کاربری‌ها کفایت می‌کند. از آنجا که اغلب برای تامین این زمان نیاز به استفاده از باتری‌های با ظرفیت بالا نیست، باتری‌های با آمپرساعت پایین را داخل خود یوپی‌اس جانمایی می‌کنند. به این مدل از یوپی‌اس، باتری داخل می گویند. این کار باعث می‌شود که نیاز به کابینت باتری جداگانه و یا فضای اضافی برای جانمایی باتری‌ها نباشد و هزینه‌ی تهیه یوپی‌اس کمتر گردد. محاسبه‌ی دقیق آمپر ساعت باتری مورد نیاز بسته به درصد بار و زمان برق‌دهی نیاز به محاسبات نسبتاً پیچیده‌ای دارد که برای سادگی جدول زیر سعی نموده است تا حد امکان این پروسه را ساده نماید. همانطور که در بخش‌های پیشین توضیح دادیم عموما توان یوپی‌اس ها بگونه‌ای انتخاب می‌شود که یوپی‌اس 70 درصد زیر بار قرار گیرد و حاشیه‌ی اطمینانی برابر با 20 تا 30 درصد تا بار کامل فاصله داشته باشد. لذا یکی از پرکاربردترین ضرایب بار عدد 70 درصد است. ضمنا درصد بار 100 درصد نیز در این جدول گنجانده شده تا بتوان محاسبات باتری را در بدترین شرایط نیز انجام داد. فرض کنید که یک یوپی‌اس آنلاین از مدل Sinus DSP با توان 2KVA می‌خواهیدکه برای زمانی در حدود 60 دقیقه برق‌دهی داشته باشد ضمنا درصد بار نیز در حدود 70 درصد باشد، طبق جدول ذیل این یوپی‌اس نیاز به 6 عدد باتری با ظرفیت 26 آمپر ساعت خواهد داشت. همانطور که دیدیم به کمک این جدول به راحتی می‌توانید بدون انجام محاسبات پیچیده‌ی مربوطه، باتری صحیح را انتخاب نمایید.

نوع توان

( VA )

نام مدل 70 درصد بار 100 درصد بار
Min 30 Min 60 Min 120 Min 30 Min 60 Min 120
لاین اینتراکتیو شبه سینوسی 600 Gate 1 × 26 Ah 1 × 40 Ah 1 × 65 Ah 1 × 40 Ah 1 × 65 Ah 1 × 100 Ah
1000 1 × 40 Ah 1 × 65 Ah 1 × 100 Ah 1 × 65 Ah 1 × 100 Ah 2 × 65 Ah
2000 2 × 40 Ah 2 × 65 Ah 2 × 100 Ah 2 × 65 Ah 2 × 100 Ah 4 × 65 Ah
لاین اینتراکتیو سینوسی 1100 MegaLine 2 × 26 Ah 2 × 40 Ah 2 × 65 Ah 2 × 40 Ah 2 × 65 Ah 2 × 100 Ah
2000 4 × 26 Ah 4 × 40 Ah 4 × 65 Ah 4 × 40 Ah 4 × 65 Ah 4 × 100 Ah
3000 6 × 26 Ah 6 × 40 Ah 6 × 65 Ah 6 × 40 Ah 6 × 65 Ah 6 × 100 Ah
آنلاین 1000 Sinus DSP 3 × 18 Ah 3 × 26 Ah 3 × 40 Ah 3 × 26 Ah 3 × 40 Ah 3 × 65 Ah
2000 6 × 18 Ah 6 × 26 Ah 6 × 40 Ah 6 × 26 Ah 6 × 40 Ah 6 × 65 Ah
3000 6 × 26 Ah 6 × 40 Ah 6 × 65 Ah 6 × 40 Ah 6 × 65 Ah 6 × 100 Ah
1000 Volta Compact 2 × 26 Ah 2 × 40 Ah 2 × 65 Ah 2 × 40 Ah 2 × 65 Ah 2 × 100 Ah
2000 4 × 26 Ah 4 × 40 Ah 4 × 65 Ah 4 × 40 Ah 4 × 65 Ah 4 × 100 Ah
3000 6 × 26 Ah 6 × 40 Ah 6 × 65 Ah 6 × 40 Ah 6 × 65 Ah 6 × 100 Ah
6000 DSP MultiPower 20 × 18 Ah 20 × 26 Ah 20 × 40 Ah 20 × 26 Ah 20 × 40 Ah 20 × 65 Ah
10000 20 × 26 Ah 20 × 40 Ah 20 × 65 Ah 20 × 40 Ah 20 × 65 Ah 20 × 100 Ah

د) آیا ملاحظات دیگری نیز وجود دارد؟

در صورتیکه به سه سوال پیشین پاسخ صحیح داده شود، تقریبا بیشتر مسیر انتخاب یوپی‌اس پیموده شده است. اما بد نیست به بعضی از جزییات دیگر نیز توجه شود تا بهترین انتخاب صورت گیرد. یکی از مهمترین نکات تاثیر گذر در انتخاب یوپی‌اس، ابعاد و شکل ظاهری آن است. عمدتا تجهیزات IT در رک قرار می‌گیرند و در بعضی موارد بهتر است که یوپی‌اس نیز در همان رک گنجانده شود تا هم فضای کمتری اشغال کرده و هم به تجهیزات دیگر نزدیکتر باشد. لذا پیشنهاد می‌شود در چنین مواردی از یوپی‌اس‌هایی اصطلاحا استفاده شود که رک‌مونت هستند. ابعاد فیزیکی این مدل از یوپی‌اس‌ها به گونه‌ای طراحی شده است که دقیقا با پهنای رک سازگار بوده و به راحتی درون رک قرار گیرند. از نظر کیفیت و یا عملکرد هیچ تفاوتی بین دو یوپی‌اس رک مونت و یوپی‌اس‌هایی غیر رک مونت که اصطلاحا آنها را ایستاده یا تاور می‌نامند وجود ندارد و صرفا این تفاوت از لحاظ ظاهری است. به عنوان مثال مشخصات فنی یوپی‌اس‌های مدل VOLTA (مدل ایستاده) با یوپی‌اس مدل SINUS DSP (مدل رک‌مونت) بسیار شبیه هم است و هر دو دارای توان‌های 1 ، 2 و 3 کیلو ولت آمپری هستند و عمده تفاوت آنها در شکل ظاهری شان است.

   
شکل 2 :یوپی‌اسVOLTA و یوپی‌اسSINUS DSP

یکی دیگر از مهمترین نکاتی که در هنگام انتخاب یوپی‌اس می‌بایست مد نظر قرار داد قابلیت موازی شدن یوپی‌اس با یوپی‌اس‌های مشابه است. همانگونه که در شکل 3 نشان داده شده است اگر یوپی‌اس‌ها از چیدمان موازی پشتیبانی کنند، آنگاه می‌توان خروجی چند یوپی‌اس را به یکدیگر متصل نمود و بار‌های مهم را از این خروجی مشترک تغذیه کرد. این قابلیت دو ویژگی را به ارمغان می‌آورد الف) درصورت خرابی یک یوپی‌اس همچنان یوپی‌اس‌های دیگری در مسیر وجود دارند که بار را تغذیه کنند. جایگزین شدن یوپی‌اس‌های سالم به جای یوپی‌اس معیوب بدون وقفه است به این معنی که بار مشکلی را لمس نکرده و بدون اختلال به عملکرد خود ادامه می‌دهد. ب) در چنین چیدمانی بار بین یوپی‌اس‌ها بطور مساوی تقسیم می‌شود. این باعث می‌شود که ظرفیت تامین توان مجموعه به اندازه تعداد یوپی‌اس‌های موازی افزایش یابد. فرضا اگر دو عدد یوپی‌اس10KVA  را با هم موازی کنیم می‌توانیم در مجموع 20KVA توان از دو یوپی‌اس بگیریم. ضمنا اگر بطور مثال بار کل متصل به دو یوپی‌اس 12KVA باشد آنگاه هر دو یوپی‌اس 6KVA توان تامین می‌کنند.

 
شکل 3: چیدمان یوپی‌اس‌ها بصورت موازی

لازم بذکر است که الزاما تمام یوپی‌اس‌ها دارای قابلیت عملکرد بصورت موازی نیستند و باید حتما در هنگام سفارش و یا طراحی سیستم به آن توجه نمود. اغلب عبارت چیدمان بصورت N+1 نیز قرین بحث موازی سازی یوپی‌اس هاست. فرض کنید که ما 12KVA بار داشته باشیم و آنگاه بجای 2 عدد یوپی‌اس 6KVA، از سه عدد یوپی‌اس یا 2+1 عدد یوپی‌اس 6KVA استفاده کنیم. در حالت عادی بار بین سه یوپی‌اس تقسیم شده و هر کدام 4KVA توان به بار می‌دهند. اما فرض کنید که یک یوپی‌اس آسیب ببیند، آنگاه بار بین دو یوپی‌اس باقیمانده تقسیم می‌شود و حال هر کدام از یوپی‌اس‌ها معادل 6KVA بار را تامین می‌کنند. به این چیدمان که از مجموع موازی سازی  Nمجموعه بدست آمده است و سیستم حتی در صورت خرابی یک عضو نیز بدون ایجاد اختلال به کار خود ادامه می‌دهد، چیدمان  N+1می‌گویند.

نکته‌ی جنبی دیگر این است که اگر زمان برق‌دهی مورد نیاز کمتر از 20 دقیقه است آنگاه انتخاب یوپی‌اس‌های باتری داخل ارجح تر است. همانطور که در بخش قبلی توضیح داده شد، آمپر ساعت باتری مورد نیاز برای تامین این زمان اغلب پایین بوده و سایز باتری آنقدر کوچک است که می‌توان آنرا داخل یوپی‌اس قرار داد. با این انتخاب علاوه بر آنکه فضای کمتری اشغال می‌شود، هزینه کل مقرون به صرفه‌تر نیز خواهد شد زیرا دیگر نیازی به تهیه باتری کابینت جهت جانمایی باتری‌ها در خارج از یوپی‌اس نیست.

One thought on “چهار قدم ساده

  1. موسوی میگوید:

    این چهار قدم ساده نیست. کلی باید مطلب بخونم . لطفا یا این مطلب را ساده کنید و یا نام ” ساده ” را از روی تیتر موضوع بردارید.

  2. موسوی میگوید:

    بنظرم استفاده از شبکه های اجتماعی دیگر بغیر از تلگرام برای برقراری ارتباط مشتریان در سایت مانند واتساپ و لینکدین استفاده شود بهتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *